Wat is DeFi?

Gedecentraliseerde financiën, beter bekend als Defi, is een platform dat is gebouwd op blockchain-technologie . Dit maakt het anders dan traditionele financiële applicaties. Blockchain-technologie is meestal afhankelijk van enorme open-sourcenetwerken. In de afgelopen jaren heeft decentralized finance (Defi) zich ontwikkeld als een van de meest prominente technologische ontwikkelingen.
Erwin Ottema · 21 april 2022

DeFi, je hebt het ongetwijfeld vaker voorbij zien komen, Maar wat is DeFi. In deze training geven we een compleet overzicht van gedecentraliseerde financiën (Defi) en de andere aspecten ervan. 

Wat behandelen we in deze DeFi training?

  • De achtergrond van DeFi
  • Het verschil tussen de DeFi en Traditioneel financiering
  • Hoe de Defi werkt
  • De DeFi Ecosystemen en zijn producten
  • De DeFi Geldmarkt
  • Het belang van DeFi

Heb je na deze training meer interesse gekregen in de cryptowereld en wil je hier meer over leren? Neem dan gerust is een kijkje bij onze andere Crypto trainingen. Heb je vragen over specifieke cryptocurrencies? Stel je vragen en vind je antwoorden in ons Nederlandse Crypto forum.

De informatie in deze quiz is voor educatieve en algemene informatiedoeleinden. De inhoud van deze quiz mag niet worden beschouwd als advies of aanbeveling.

We zijn geen financieel adviseur en beogen dat uitdrukkelijk ook niet te zijn. 

FAQ

DeFi staat voor Decentralized Finance. In het Nederlands wordt dit gedecentraliseerde financiering genoemd. Op het DeFi worden traditionele financiële producten omgezet in vertrouwensloze en transparante protocollen. Op een DeFi bevind zich geen tussenpersoon. Een DeFi is dus transparanter dan een traditioneel financieel product. Het is ook toegankelijker dan de traditionele financiële markt.

Om te begrijpen wat DeFi coins zijn, is het eerst belangrijk om te begrijpen wat DeFi is. DeFi staat voor Decentralized Finance, oftewel gedecentraliseerde financiering. DeFi is tot tegenstelling tot een traditionele financiering transparant en zonder tussenpersoon. DeFi coins zijn niet zomaar alle gedecentraliseerde munten. Een DeFi coin is enkel een cryptocurrency dat zich focust op het bieden van financiële oplossingen voor investeerders en klanten.

DeFi staking is het vastzetten van bepaalde munten. Omdat je deze munten vastzet krijg je een beloning. Dit kan niet bij elke cryptocurrency. Het geldt namelijk echter alleen voor de cryptocurrencies die werken volgens het Proof-Of-Stake principe. Cardano is hier een voorbeeld van. Bitcoin is dit bijvoorbeeld niet. Bitcoin werkt namelijk volgens het Proof-Of-Work principe.

Gedurende een DeFi Staking vinden er allemaal financiële processen plaats. Dit gebeurt allemaal zonder een tussenpersoon. Het is een heel transparant proces en alle protocollen die opgebouwd worden zijn door iedereen te zien. De protocollen zorgen er vervolgens voor dat alle transacties veilig verlopen en dat niemand invloed kan uitoefenen op de werking van het platform. DeFi is dan ook een modern alternatief voor brokers en exchanges om te staken. Echter als je aan staking doet bij een exchange of een broker dan kan het zijn dat je een mindere beloning ontvangt. Dit komt omdat een exchange of een brokers soms ook een deel kan claimen.

Over de Trainer

Erwin Ottema

Ik ben Erwin Ottema. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief in de cryptowereld, en heb in de afgelopen 5 jaar dan ook behoorlijk wat ervaring en kennis opgebouwd. Ik ben hier om jullie meer te leren over Cryptocurrencies. Mocht je vragen hebben stuur me gerust een berichtje.

5 trainingen

Niet aangemeld
€ 49,95

training Inhoud

  • 6 lessen
  • training Certificaat