De Moving Average Training

Moving averages, het is misschien iets dat je relatief snel onder de knie kan krijgen. Toch zijn er veel mensen die nog niet weten wat moving averages zijn. Moving averages kunnen je helpen een grafiek te begrijpen en een betere inschatting te maken van het verloop van een koers. Hoe goed is jou kennis over moving averages? Kom erachter en doe de moving average quiz.
Bob van Leeuwe · 30 maart 2022

Doe mee aan de Moving Average Quiz en:

  • Controleer je kennis over de moving averages
  • Leer van je gemaakte fouten
  • En behaal de hoogste score

Wil je na het maken van de moving average quiz nog meer leren over de moving averages of over de cryptowereld? Neem dan is een kijkje bij onze gratis crypto cursus. Gedurende die cursus geven we een aantal voorbeelden van moving averages.

De informatie in deze quiz is voor educatieve en algemene informatiedoeleinden. De inhoud van deze quiz mag niet worden beschouwd als advies of aanbeveling.

We zijn geen financieel adviseur en beogen dat uitdrukkelijk ook niet te zijn. 

FAQ

Het moving average (MA) op een tijdsduur van 200 dagen word het meest gebruikt in de aandelen markt. Als een prijs boven de 200-daagse MA blijft word dit meestal gezien als een bullish trend. In de cryptowereld worden de Simple Moving average (SMA) en de Exponential Moving Average (EMA) het meest gebruikt. Voor de lange termijn handelaren is de EMA met een tijdsduur van 20 en 200 dagen.

Als de prijs stabiel boven de EMA is bevind de markt zich in een opwaartse trend. Wanneer de prijs zich stabiel onder de EMA zit bevind de markt zich in een neerwaartse trend. Wanneer de prijs onstabiel begint te worden op de EMA, dan zit er een correctie aan te komen.

Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur. Wel is het zo dat wanneer je meerdere moving averages gebruikt je een beter beeld krijgt van de mogelijke koers. Dit geeft je een betere handelsbeslissing. Heel simpel gezegd. Als de prijs boven een MA is dan zitten we in een opwaartse trend, zit de prijs onder het MA dan zitten we in een neerwaartse trend.

Nee deze zijn niet hetzelfde, het EMA is namelijk meer gevoelig voor veranderingen in de prijs dan het SMA. Dit zorgt er dan ook voor dat het EMA interessanter is voor korte termijn handelaar.

training inhoud

Over de Trainer

Bob van Leeuwe

Ik ben Bob van Leeuwe. Sinds 2017 ben ik actief in de Cryptocurrency wereld. Door jaren onderzoek en ervaring is het leren begrijpen van crypto grafieken mijn specialiteit geworden. Doormiddel van mijn trainingen probeer ik mijn kennis en ervaring te delen.

4 trainingen

Niet aangemeld
€ 49,95

training Inhoud

  • 1 toets
  • training Certificaat