Texas wordt de eerste in de VS die bitcoin gaat minen

Texas Bitcoin Minen

Fort Worth, Texas wordt het eerste stadsbestuur in de Verenigde Staten dat bitcoin gaat minen. Hierbij implementeert burgemeester Mattie Parker een technisch proefproject dat in het hele land zou kunnen aanslaan.

Het kleinschalige programma, dat dinsdagochtend unaniem is goedgekeurd door de gemeenteraad, zal meer experimenteel zijn voordat wordt bepaald of er volgens Parker aanzienlijke financiering moet worden toegekend. Bitcoin-mining heeft een groot potentieel in de VS. Zeker met de wereldwijde leegte nadat de Chinese overheid cryptocurrency-mining in juni 2021 verbood.

Bitcoin werkt op een proof-of-work mining-model, waarbij miners over de hele wereld krachtige computers gebruiken om nieuwe bitcoins te creëren en transacties te valideren. Fort Worth zal een kleine mijn met drie boorinstallaties hebben waarvoor professionele apparatuur, technische kennis en elektriciteit nodig zijn.

Mijnwerkers gaan gehost worden op een particulier netwerk om het veiligheidsrisico aan te pakken. Elk van de drie machines van het initiatief zal dezelfde hoeveelheid energie verbruiken als een huishoudelijke stofzuiger.

Met de gekregen steun van het partnerschap van de Texas Blockchain Council werd het mogelijk om de mining-wereld in te stappen en bitcoin te minen. Parker sprak van een kleine stap, maar een grote boodschap. ”The Worth is waar de toekomst begint.

Drie ‘Bitmain Antminer S9’ mijnbouwinstallaties zullen 24/7 draaien in het Fort Worth stadhuis. Hier zal Parker, als eerste milenniumburgemeester van de stad, toezicht houden op het debut van de bitcoin mining.

Veel zeggen dat deze stap vanuit Texas veel populairiteit kan opleveren voor bitcoin. Dit zou de koers van de bitcoin kunnen doen. Hoe denk jij erover? Meld je aan en laat je mening weten in ons bitcoin forum.

Crypto ontwikkeld zich steeds meer. Ben jij nieuw in de crypto wereld? Neem dan is een kijkje op onze Crypto Training pagina. Neem deel aan de gratis crypto cursussen en quizes en verbeter je kennis.

gerelateerde artikelen