Ongeveer 130 miljoen Polkadots (DOT) waren opgesloten in Parachains vanaf Q1 2022

polkadot

Dot (Dot) piekte op $ 55,08 op 11 november 2017, maar de prijs van het actief is vervolgens gedaald. Polkadot liet 294 van de 297 validators (99 procent) 1,8-2,6 miljoen DOT investeren. Volgens een nieuw rapport is de ontwikkelaarsactiviteit van Polkadot een van de hoogste in crypto, en volgt alleen Ether. Nadat consumenten stroomden om deel te nemen aan para-chain-slotveilingen, is de interesse in het netwerk afgenomen. Vanwege de eigenaardigheid van de pure architectuur, voorkomen sommige misvattingen wijdverbreide acceptatie.

Ongeveer 130 miljoen Polkadots (DOT) werden opgesloten in Parachains

Messari, een bron voor crypto-analyse, heeft een studie uitgebracht over de Q1-prestaties van Polkadot, waarin de prijsbeweging van het laag-nul-protocol, het netwerkgebruik, recente ontwikkelingen in staking en decentralisatie en toekomstperspectieven worden beschreven.

Polkadot heeft met succes 13 para chain slot-veilingen gehouden, met in totaal 127,8 miljoen DOT-bonded – ter waarde van $ 2,9 miljard (aan het einde van Q1) en goed voor ongeveer 11% van het totale aanbod. Verder zijn er tot februari 2023 nog 28 para chain slot-veilingen gepland, waarmee het totaal op 41 komt. Hoewel het aantal actieve en nieuwe accounts in dezelfde periode is gedaald, toont de uitbreiding van parachains de consistente evolutie van het ecosysteem aan.

Polkadot heeft een Proof-of-Stake-consensusmechanisme geïmplementeerd om de validatorlijst van het netwerk te decentraliseren. Polkadot heeft 294 van de 297 (99 procent) validators die 1,8-2,6 miljoen DOT inzetten in het eerste kwartaal van 2022.

Polkadot decentraliseerde de validatorset van het netwerk via het Nominated Proof-of-Stake (NPoS)-consensusproces, waarbij 294 van de 297 validators (99 procent) 1,8-2,6 miljoen DOT-inzet ontvingen.

Het wordt beschouwd als een gezonde validatordistributie op basis van de totale inzet – een succes van het decentraliseren van de algehele macht als gevolg van het mechanisme dat nominators ertoe aanzet om naast validators met een lagere inzet in te zetten om grotere beloningen te ontvangen.

Een andere belangrijke maatstaf voor het analyseren van de gezondheid van een ecosysteem is het aantal actieve ontwikkelaars. “Q1 2022 zag een daling van 10% in de gemiddelde maandelijkse ontwikkelingsactiviteit, aangezien ontwikkelaars prioriteit gaven aan het activeren van de huidige onthulde mogelijkheden boven het bouwen van nieuwe functies”, aldus de peiling.

Naarmate het jaar 2022 naderde, kreeg het Polkadot-netwerk ook te maken met grote uitdagingen. Volgens de gegevens is de interesse van klanten in het ecosysteem afgenomen na de veilingen van parachain-slots in november.

Om gebruikers opnieuw te boeien, heeft het laag één-protocol “een vonk nodig”, zoals de ontwikkeling van “nieuwe primitieve(n) die gebruikmaken van de ketenoverschrijdende architectuur en XCM-communicatie.” Gebruikers hebben ook vraagtekens gezet bij de algemene functionaliteit van de hoofdportemonnee van het netwerk, de Polkadot JS-portemonnee.

Ten slotte voerde het artikel aan dat het unieke karakter van de architectuur heeft geleid tot misverstanden en misvattingen die de wijdverbreide acceptatie van het netwerk in de weg staan.

Disclaimer: de hier geuite mening is geen beleggingsadvies – het wordt alleen ter informatie verstrekt. Elke investering en alle handel brengt risico’s met zich mee, dus u moet altijd uw eigen onderzoek doen voordat u beslissingen neemt. We raden af ​​om geld te beleggen dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

gerelateerde artikelen