Ethereum heeft zojuist de Goerli ‘merge’ voltooid.

Op een historisch moment voor de Ethereum-gemeenschap onderging Goerli, een van de grootste en meest actieve Ethereum-testnetwerken, woensdagavond de ‘merge’.

De daadwerkelijke merge is een jarenlange upgrade voor Ethereum die het netwerk zal verschuiven van een proof-of-work-consensusmodel naar proof-of-stake. Een proces dat klaar staat om de blockchain efficiënter te maken en veel te consumeren.

Om zich voor te bereiden op deze enorme verandering, hebben ontwikkelaars veel tests uitgevoerd, maar deze nieuwste test verschilt van de rest. De Goerli-testnet-samenvoeging is de laatste en meest significante test voor Ethereum voordat de samenvoeging plaatsvindt op het zogenaamde mainnet dat wordt gebruikt door iedereen.

Wat was het resultaat van de Goerli test?

“We zullen pas vanavond laat of morgen weten hoe succesvol de samenvoeging van [Goerli-testnet] eigenlijk was”, zei pseudoniem ontwikkelaar Superphiz tijdens een Zoom-call livestream voor de samenvoeging van Goerli-testnet.

Nu zijn Ethereum-ontwikkelaars in veel betere vorm in het bepalen van de kans op succes voor de mainnet-upgrade. 

De samenvoeging van het mainnet zal naar verwachting in september plaatsvinden. Afhankelijk van wat de ontwikkelaars ontdekken na de samenvoeging van het testnet met Goerli, kan de datum veranderen. Ontwikkelaars zullen waarschijnlijk de Goerli-testnet-samenvoeging bespreken en later deze week een datum bepalen voor de samenvoeging van het mainnet. 

“Ik ben erg blij om te zien dat deze laatste stappen naar de Ethereum proof-of-stake switch worden voltooid”. “Het is opwindend dat de op een na grootste blockchain het punt bereikt waarop het zijn energieverbruik met ongeveer 99,95% kan verminderen.”

Meer leren over crypto? Neem een kijkje op onze trainingen pagina en leer meer over crypto doormiddel van de vele trainingen.

gerelateerde artikelen