Drie crypto-projecten om te bekijken in april 2022

Cryptocurrencies zijn een belangrijke trend geworden in de grotere wereldwijde financiële markten; dit ecosysteem is nu bijna $ 2 biljoen aan marktkapitalisatie, met meer dan 13.000 digitale activa. In tegenstelling tot de vroege Bitcoin-dagen toen particuliere beleggers de markt domineerden, is het geëvolueerd om institutionele beleggers zoals Microstrategy en Tesla aan te trekken. 

Aan de hand van historische statistieken kan men begrijpen waarom meer spelers zich bij het crypto-ecosysteem aansluiten. Om te beginnen heeft deze markt het afgelopen decennium beter gepresteerd dan traditionele markten. Dit jaar lijkt nog lucratiever na de opkomst van Decentralized Finance en Non-fungible tokens (NFT’s). 

Dus, hoe kunnen potentiële investeerders de juiste projecten scouten? Net als bij traditionele financiële investeringen, moet men de juiste due diligence doen voordat kapitaal wordt toegewezen. Enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden, zijn het team achter een project, tokenomics, beveiliging en de waardepropositie. 

Nu de markt langzaam weer tot leven komt, bevat het volgende gedeelte van dit artikel drie fundamentele projecten die waarschijnlijk in april zullen opbloeien. Ze vallen met name allemaal binnen de DeFi- en NFT-scope; twee van de meest populaire crypto-trends van de afgelopen drie jaar. Laten we een diepe duik nemen in hun fundamenten om een ​​beter beeld te krijgen van waarom ze waarschijnlijk de munten van Q2 zullen zijn. 

Envision

Envision is een gedecentraliseerd platform voor aandeleninhoud dat is ontworpen om makers te machtigen via een peer-to-peer-marktplaats. Dit ecosysteem maakt gebruik van slimme contracten en een native ERC-20-token (VIS) om makers van inhoud in staat te stellen hun werk rechtstreeks te verkopen in plaats van hoge kosten te betalen aan gecentraliseerde serviceproviders. 

Belanghebbenden in de creatieve industrie hebben toegang tot de Envision-marktplaats door verbinding te maken met het platform en een profiel aan te maken via hun metamask-portefeuilles. Een deel van de voorraadinhoud die men op Envision kan uploaden, omvat foto’s, video’s en andere digitale records. In ruil daarvoor geeft het platform deze informatie als NFT’s, waardoor een maker exclusieve rechten op hun inhoud krijgt.

Makers hebben ook de vrijheid om een ​​voorkeursprijs voor hun werk in te stellen, een benadering die gunstiger is in vergelijking met de minimale commissies die worden aangeboden door gecentraliseerde platforms voor aandeleninhoud. Aan de andere kant is het voor kopers van aandeleninhoud veel gemakkelijker om het eigendom van een bepaald stuk inhoud te volgen via de on-chain NFT-gegevens.

Ignite Tournaments 

Ignite Tournaments is een play-to-earn (p2e) esports gaming- en streamingplatform aangedreven door een native token ($TENKA) en NFT-infrastructuur. De applicatie stelt gebruikers in staat om toernooien te creëren en eraan deel te nemen door het $TENKA-token als inschrijfgeld in te zetten. Bovendien kan men meer $TENKA verdienen terwijl men deelneemt aan de aanbevolen toernooien. 

Gezien de stijgende populariteit van het p2e-model, is Ignite Tournaments een van de platforms die het spel volledig verandert. Spelers die hun $TENKA inzetten voor deelname komen niet alleen in aanmerking voor de poolprijzen, maar ook voor andere EMV-compatibele NFT’s. Deze digitale verzamelobjecten kunnen worden verhandeld op de Ignite Tournaments-applicatie, die zowel op Android als iOS werkt. 

Enkele van de opmerkelijke prestaties van dit project zijn een startronde van USD 3 miljoen onder leiding van Ascensive Assets en YGG. Ze haalden ook nog eens USD 7 miljoen op in een strategische financieringsronde die prominente investeerders aantrok, waaronder Animoca Brands, Moon Holdings en Infinity Venture Crypto. Zoals het er nu uitziet, heeft de Ignite Tournaments-community meer dan 80.000 leden.  

LunaFi

LunaFi is een gedecentraliseerd gokprotocol waarmee belanghebbenden op het platform het huis kunnen worden door liquiditeit te bieden. Het project heeft een betrouwbare en eerlijke omgeving gecreëerd die vertrouwt op een slimme contractinfrastructuur om automatisch de vereisten van een bepaald gokresultaat uit te voeren. 

Aangedreven door een native token genaamd LFI, is LunaFi gastheer voor een baanbrekend niet-bewarend DApp-weddenschapsprotocol dat bekend staat als Lunabets. DeFi-gebruikers kunnen dit protocol gebruiken om weddenschappen te plaatsen waarvan de uitbetaling wordt gegarandeerd door de onderliggende slimme contractinfrastructuur. Bovendien beloont het platform spelers en LP’s met LFI-tokens voor hun bijdrage. 

crypto-projecten

Wat de opslag van het geld betreft, heeft LunaFi een Treasury DAO geïntroduceerd die functioneert als een koude portemonnee. Deze DAO-portemonnee verdeelt winsten aan de spelers en beloningen volgens de vooraf gecodeerde slimme contractvoorwaarden. Met name de LunaFi-gemeenschap kan ook deelnemen aan de ontwikkeling van het platform door in te zetten op de $LFI-pool, waardoor ze kunnen stemmen over verbetervoorstellen. 

Afsluitende gedachten 

Hoewel de cryptomarkt vol verrassingen zit, is één ding zeker; fundamentele projecten hebben een grote kans om zowel actieve gebruikers te winnen als de marktkapitalisatie te vergroten. De projecten in dit artikel zijn enkele van de veelbelovende innovaties die de komende maanden waarschijnlijk een opwaarts traject zullen volgen. Dat gezegd hebbende, kan men de volatiliteit van cryptomarkten niet negeren. Het is verstandig om de juiste due diligence uit te voeren en conservatief te investeren om het eigen kapitaal te behouden. 

gerelateerde artikelen