Dit is waarom Solana er 7 uur uitlag

Solana uitlag

De miljoenen transacties per seconde en een zwaar verkeer zorgde er afgelopen zaterdag voor dat Solana er voor 7 uur lang uitlag.

Bots gekoppeld aan een nieuw niet-fungible token (NFT) -project gebouwd op Solana veroorzaakten zaterdag zeven uur lang netwerkverontwaardiging. Dit bevestigden projectontwikkelaars dinsdag in een bericht. In die tijd zijn er geen nieuwe blokken door het netwerk geproduceerd.

Overspoeling van transacties zorgde dat Solana er 7 uur uitlag

Solana is instaat om zo’n 2700 transacties per seconde te verwerken. Hierbij hebben ze een maximale piek van 710.000 transacties per seconden. Op zaterdagavond stroomden echter elke seconde miljoenen transacties over het netwerk. Dit leidde ertoe dat netwerkvalidators – of entiteiten die transacties verwerken op en het netwerk ondersteunen geen geheugen meer hadden. Dit zorgde ervoor dat Solana er uitlag, aldus ontwikkelaars.

“Een enorme hoeveelheid inkomende transacties (6 miljoen per seconde) overspoelde het netwerk, met meer dan 100 Gbps aan verkeer op individuele knooppunten. “Er is geen bewijs van een denial of service-aanval, maar in plaats daarvan geeft het bewijs aan dat bots probeerden programmatisch een nieuwe NFT te winnen die werd geslagen met behulp van het populaire Candy Machine-programma.”

Validators hadden onvoldoende geheugen terwijl ze probeerden transacties in andere, verlaten blokken op te ruimen. Het aantal totale forks dat validators moesten evalueren, overschreed hun capaciteit om dit automatisch te doen. Dit leidde tot een handmatige interventie om het probleem op te lossen.

Bots hadden zaterdag de populaire NFT-munttool die bekend staat als Candy Machine, overspoeld, zoals gemeld . Dit was voornamelijk om deel te nemen aan een nieuw NFT-project mint.

Die munt gebruikte echter een vaste prijs voor gebruikers in plaats van een Nederlandse veiling. Het gebruikelijke proces gevolgd door cryptoprojecten. Die bots stimuleerde om een ​​groot aantal transacties te verzenden in de hoop de munt te winnen. Dit veroorzaakte spam op het netwerk.

Solana had ook congestieproblemen

Ondertussen merkten ontwikkelaars op dat Solana de afgelopen maanden verschillende keren last had van congestieproblemen. Hiervan waren de meeste het gevolg waren van botactiviteit die gericht was op NFT-mints.

Er komen veranderingen om die problemen te bestrijden. Ontwikkelaars zeiden dat de aankomende versie van v1.10, die momenteel stabiliseert op testnet, verbeteringen in het geheugengebruik bevat om de tijd te verlengen dat nodes langzame of vastgelopen consensus kunnen doorstaan, wat zou helpen problemen zoals die op zaterdag te verminderen.

Welke invloed heeft deze downtime op de prijs van Solana? Deel je mening in ons Solana Forum. Denk jij dat dit toch het moment is om in te stappen? Kijk op onze crypto kopen pagina en kom erachter op welk platform jij het beste Solana kan kopen.

gerelateerde artikelen