Oprichter Solana deelt details van grote upgrade

Solana upgrade

De heer Yakovenko deelde de status van een belangrijke prestatie-upgrade die is ontworpen om te voorkomen dat het Solana (SOL) blockchain-netwerk congestie krijgt. Het omvat drie workloads die zijn ingesteld om transactieprocessen te optimaliseren.

Solana upgrade zorgt voor transactie optimalisatie, maar wat nog meer?

Ten eerste kunnen met deze upgrade Solana (SOL)-netwerkdeelnemers de zogenaamde “Quick UDP Internet Connection” of QUIC gebruiken in plaats van “User Datagram Protocol” (UDP). QUIC biedt asynchrone communicatie, wat resulteert in verminderde latentie.

De heer Yakovenko is er echter zeker van dat er nog steeds “10x” potentieel is voor latentieverbeteringen. Wat betreft gewogen transactieprocessen, deelt de maker van Solana dat alleen de “rudimentaire” implementatie van deze module live is, maar het kan nog steeds de bandbreedte van het netwerk vergroten.

Deze mogelijkheid voorkomt dat bots spamtransacties naar het netwerk sturen. Voorheen werden alle transacties goedgekeurd op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt”.

Solana upgrade word getest in het zogenoemde ”mainnet”

Last but not least is het mechanisme voor het prioriteren van vergoedingen eindelijk live. Het netwerk heeft echter tijd nodig om ervoor te zorgen dat deze verbetering niet leidt tot hogere vergoedingen voor alle deelnemers, voegde de heer Yakovenko eraan toe.

Alle upgrades zijn nu live in testnet; De uitrol van het bèta-mainnet begint deze week en zal “langzaam” verlopen, aldus de mede-oprichter van Solana.

Zoals eerder beschreven door U.Today, is het Solana (SOL)-netwerk de afgelopen maand meerdere keren ingestort, dus besloot het team de mechanismen voor transactieverificatie te heroverwegen.

Gaat de upgrade zorgen voor stijging van de prijs?

Nu Solana met een upgrade gaat komen zou dit zomaar positieve invloed kunnen hebben op de prijs van Solana. Wat denken jullie dat het gaat doen met de prijs van Solana? Laat het weten in ons Solana forum. Zie jij dit als kans om in te stappen? Vergelijk exchanges, vind de juiste exchange en start met handelen.

gerelateerde artikelen