Ripple’s problemen bevinden zich in Amerika, maar de toekomst is overzee

ripple

Zelfs als XRP er niet in slaagt de handel/gebruiksstaat open te stellen, kan zijn internationale aantrekkingskracht dit goedmaken

XRP (XRP-USD), beter bekend onder de naam van zijn ontwikkelaar (Ripple), blijft de favoriet in de juridische oorlog die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) er sinds eind 2020 tegen voert. mijn InvestorPlace-collega Alex Sirois schreef op 18 april dat een einde aan deze rechtszaalsaga in zicht is. Dus, betekent dit dat er een grote rally voor de boeg is voor Ripple’s native token? Niet noodzakelijk.

Waarom? Laten we, om dit uit te leggen, eens kijken naar de prijsactie sinds het begin van deze rechtszaak. Begin tot medio 2021 maakte XRP-USD een verbluffende comeback, toen voor het eerst duidelijk werd dat de SEC geen zaak had, in haar beweringen dat de verkoop van dit token sinds de lancering in 2013 een niet-geregistreerd effectenaanbod vormde.

Maar deze grote aanloop vond plaats op hetzelfde moment dat de populariteit van cryptocurrencies in het algemeen een vlucht nam. Speculanten haastten zich naar munten en tokens, van gevestigde zoals Bitcoin (BTC-USD), helemaal tot “memecoins” zoals Dogecoin (DOGE-USD). Sinds de grote aanloop afgelopen voorjaar is Ripple in deze periode samen met de markt op en neer gegaan.

De afhaalmaaltijd? Beleggers hebben al lang een juridische overwinning op de SEC ingeprijsd. De prijsbewegingen van de afgelopen twaalf maanden zijn op hun beurt voornamelijk gedreven door het sentiment op de cryptomarkt. Hoewel we misschien een tijdelijke lift zien van het feit dat het officieel is, is het buiten het vizier van de SEC, maar deze langverwachte ontwikkeling is misschien niet iets dat het weer boven de $ 1 per token brengt. Het ‘risk-off’-sentiment voor Bitcoin en crypto in het algemeen zou kunnen voortduren, aangezien de Federal Reserve zijn agressieve spil blijft maken.

Dit alles gezegd hebbende, kan er nog steeds een reden zijn om XRP te kopen. Alleen niet als een kortetermijnhandel. Meer als een langetermijnweddenschap op een groeiende vraag voor het beoogde doel (grensoverschrijdende betalingen). Volgens recente opmerkingen van Ripple CEO Brad Garlinghouse blijven de Amerikaanse activiteiten van het cryptobedrijf last van de juridische tegenwind. Deze uitdagingen kunnen het op de Amerikaanse markt in het nadeel houden. Zelfs als het de zaak van de SEC verslaat.

Maar er is iets dat dit meer dan goed kan maken: de groeiende vraag in het buitenland. Sinds begin 2021 is de vraag naar zijn RippleNet-betalingsplatform verachtvoudigd. Dat betekent een groeiende vraag naar zijn native token, dat wordt gebruikt om transacties te vergemakkelijken. Als de internationale vraag blijft stijgen?

Zelfs als de winst in een geleidelijk tempo komt, kan het de moeite waard zijn om XRP te beschouwen als een langetermijninvestering, vanwege een katalysator die verband houdt met de belangrijkste use-case, niet van het Ripple vs. SEC-oordeel.

Op de publicatiedatum had Thomas Niel een longpositie in BTC-USD. De meningen in dit artikel zijn die van de schrijver, onderhevig aan de publicatierichtlijnen van InvestorPlace.com.

Thomas Niel, medewerker voor InvestorPlace.com, schrijft sinds 2016 single-stock-analyses voor webpublicaties.

Disclaimer: de hier geuite mening is geen beleggingsadvies – het wordt alleen ter informatie verstrekt. Elke investering en alle handel brengt risico’s met zich mee, dus u moet altijd uw eigen onderzoek doen voordat u beslissingen neemt. We raden af ​​om geld te beleggen dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen.

gerelateerde artikelen