Ethereum krijgt te maken met toenemende kansen tegen een herstel

Ethereum kansen

Slechts een dag na het crashen van 7% samen met andere grote cryptocurrencies, is Ethereum weer terug met nieuwe kansen. Er is groeiende onzekerheid over de kortetermijnvoorspelling, waarbij verschillende datasets wijzen op meer verwarring voor beleggers.

Glassnode plaatste twee statistieken op zijn Twitter-feed die opkomende turbulentie voor Ethereum suggereren. De vertraging van ‘Merge’ heeft geleid tot de dominantie van negatief marktsentiment in de Ethereum-gemeenschap. De Ethereum Foundation heeft sindsdien echter een routekaart voor hetzelfde gelanceerd om enige gemeenschapsondersteuning te garanderen.

Ethereum bereikt negatieve mijlpaal, maar bied nieuwe kansen

Ethereum bereikte onlangs een nieuwe mijlpaal die niet als goed nieuws voor de gemeenschap zou moeten komen. Het overschreed eerder op 7 mei het hoogste punt in twee jaar van ‘Aantal adressen in verlies’. Het totale aantal adressen in verlies was ongeveer 24,5 miljoen, het hoogste sinds mei-juni 2020.

Een andere zorgwekkende statistiek is de ‘Mijnwerkersopbrengst’ die zojuist een dieptepunt in 9 maanden van $ 1.476.333.1 heeft bereikt. Het vorige dieptepunt in 9 maanden van $ 1.487.318,95 werd op 13 maart waargenomen.

Nu hun winstmarges onder druk staan, worden mijnwerkers gedwongen om hun tokens onder druk te verkopen. Dit verhoogt de verkoopdruk verder, waardoor een algemeen bearish sentiment in de markt ontstaat.

Verder bereikte het ‘Aantal niet-nuladressen’ op 7 mei een recordhoogte met 80,1 miljoen adressen. Het is met name een belangrijke statistiek, omdat de lezing duidt op een verwacht toekomstig bullish momentum.

Wat zeggen experts?

Volgens Business Today waarschuwde Vikram Subburaj, CEO van Giottus Crypto Exchange, beleggers voor tijdelijke marktvolatiliteit. Hij zei,

“Crypto-markten zullen volatiel zijn totdat beleggers, die momenteel risicovrij zijn, overgaan op de risico-aan-modus. In de komende maanden moet de stijging van de dollarindex DXY omkeren voordat er aanwijzingen zijn voor een opleving van aandelen en cryptovaluta. Bitcoin en andere crypto-activa kunnen mogelijk tot 20 procent of meer van het huidige niveau verliezen voordat beleggersgeld weer in het actief begint te stromen.”

Hij eindigde verder met een positieve noot in termen van investeringen op lange termijn. Dit is een blijk van vertrouwen voor de vertrapte investeerders na een paar zware weken, zoals hij zei:

“Geduld zal de sleutel zijn om bestaande portefeuilles te consolideren en te laten groeien. We verwachten een sterk Q4 2022 voor crypto-activa.”

Met de sterke dalingen van de cryptocurrencies verliezen veel mensen het vertrouwen in de crypto. Hoeveel vertrouwen hebben jullie nog in de crypto? Zien jullie dit als een moment om in te stappen? Deel jou mening in onze crypto forums.

gerelateerde artikelen