Crypto Exchange Bybit stopt handel in derivaten in Brazilië na verbod op Exchange Commission

Crypto Exchange Bybit stopt handel in derivaten in Brazilië na verbod op Exchange Commission

Bybit zei dat het gesprekken voert met de Braziliaanse effectencommissie, maar de handel in cryptofutures en opties vanaf donderdag stopzet.

De in Singapore gevestigde cryptocurrency exchange Bybit stopt donderdag met het aanbieden van crypto-futures en opties in Brazilië. Dit nadat vorige week Bybit een verbod had opgelegd door de Braziliaanse Securities and Exchange Commission (CVM).

In een verklaring zei Bybit dat het in gesprek is met de CVM om het probleem op te lossen. Ondertussen voegde het bedrijf eraan toe dat het “de handel in derivaten vanaf dit moment beperkt”.

Het Bybit-platform geeft momenteel een waarschuwingsbericht weer over de wijziging. Bybit raadt gebruikers aan om “hun posities en/of bestellingen vóór” donderdag te beheren. Het bedrijf voegde eraan toe dat de maatregel “geen enkele vorm van blokkering van derivatenactiva die door onze handelaren zijn gedeponeerd zal impliceren.”

Bybit reageerde niet op de vraag of openstaande derivatenposities van gebruikers woensdag automatisch worden gesloten.

De beurs voegde eraan toe dat andere cryptoproducten die in Brazilië worden aangeboden, zoals de handel in activa op de spotmarkt, normaal blijven functioneren, “in overeenstemming met de toepasselijke lokale regelgeving.”

Vorige week verklaarde de CVM dat Bybit “fondsen probeerde aan te trekken van investeerders die in Brazilië wonen voor beleggingen in effecten”. Dit zonder dat het bedrijf toestemming had om als effectenbemiddelaar op te treden. Aangezien alleen de Braziliaanse beurs B3 daar effecten mag aanbieden.

Meer weten over de exchange Bybit? Bekijk onze Bybit review.

gerelateerde artikelen