Ethereum Classic boekt een rally van 12% naarmate mijnsteun voor ETC toeneemt

Ethereum Classic boekt een rally van 12% naarmate mijnsteun voor ETC toeneemt

De ETC-prijs zorgt voor een winst met dubbele cijfers, aangezien de hashrate een recordhoogte bereikt en BTC.com een ​​Ethereum Classic-mijnoptie aan zijn diensten toevoegt.

De prijs van Ethereum Classic ( ETC ) steeg op 5 september na opeenvolgende positieve berichten over de acceptatie door crypto-mijnwerkers.

Top mining pool ondersteunt Ethereum Classic

Op de dagelijkse grafiek steeg de prijs van ETC met 14,5% tot bijna $ 37,25 per token. De enorme winst kwam dagen nadat BTC.com, een blockchain-ontdekkingsreiziger en crypto-miningpool, een gespecialiseerde Ethereum Classic-pool lanceerde met “zero-fee” -mining gedurende drie maanden.

De aankondiging verscheen na ” The Merge”, een langverwachte netwerkupdate die het energie-intensieve proof-of-work (PoW) -protocol van Ethereum zou omschakelen naar een “kostenefficiënt” en schaalbaar alternatief, de proof-of-stake (PoS). ).

Maar de overstap naar PoS zal de PoW-mijnwerkers van Ethereum zinloos maken . Aan de andere kant kan Ethereum Classic, de originele versie van Ethereum, die nog steeds PoW gebruikt, een toevluchtsoord worden voor de mijnwerkers die door de merge zijn getroffen.

Het netwerk trekt al massaal PoW-miners aan, bevestigd door zijn hashrate, die op 4 september een recordhoogte van 41,81 Terrahash per seconde (TH/s) bereikte.

ETC-prijs kan nog eens 60% stijgen

Vanuit technisch oogpunt lijkt Ethereum Classic klaar om in september een prijsrally van circa 60% te ondergaan.

Met name de prijs van ETC heeft een “bull flag” gevormd” in de afgelopen weken. Bull-vlaggen verschijnen wanneer de prijs lager consolideert na een sterke opwaartse trend. Ondertussen lossen ze op nadat de prijs uitbreekt in de richting van de vorige trend en worden dus beschouwd als bullish voortzettingspatronen.

Vanaf 5 september testte ETC de bovenste trendlijn van zijn bull flag op een mogelijke doorbraak. Stel dat het token het doet. Dan is de kans op verdere stijging groter. Als regel van technische analyse zou de prijs ook kunnen stijgen met evenveel als de lengte van de vorige opwaartse trend, zoals hieronder weergegeven.

Wil je meer leren over crypto? Word lid voor € 49,95 en krijg toegang tot alle crypto cursussen.

gerelateerde artikelen