Wat is Dogecoin? Hoe krijg ik Dogecoin? En hoe werkt Dogecoin?

Wat is Dogecoin en hoe koop ik Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) is een cryptocurrency die in 2013 is opgericht als een humoristisch alternatief voor andere cryptocurrencies zoals Bitcoin. De term Dogecoin en het Shiba Inu-embleem zijn geïnspireerd op een populaire internetmeme. In tegenstelling tot Bitcoin, dat bedoeld is om beperkt te zijn, is Dogecoin bedoeld om talrijk te zijn. Elke minuut worden 10.000 nieuwe munten gedolven en er is geen limiet aan het aantal munten dat kan worden gemaakt.

Hoe werkt DOGE?

Dogecoin (DOGE) werd in 2013 opgericht als een joviaal alternatief voor traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin. Het is momenteel de meest gebruikte cryptocurrency ter wereld. De naam en het embleem van de Shiba Inu zijn afgeleid van een populaire internetgrap.

Dogecoin, in tegenstelling tot Bitcoin, dat bedoeld was om beperkt te zijn, is bedoeld om overvloedig te zijn. Waarbij elke minuut 10.000 nieuwe munten worden gedolven en er geen limiet is op het totale aantal beschikbare munten. Het grootste deel van zijn geschiedenis werd Dogecoin (uitgesproken als “dohj-munt”) gezien als een humoristische “memecoin” die werd gewaardeerd door zijn gemeenschap – maar een zonder geldelijke waarde.

Dat veranderde in 2021, toen DOGE uitgroeide tot een van de grootste cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie – met een totale marktkapitalisatie die in 2021 $ 80 miljard bereikte, ondanks het feit dat elke afzonderlijke munt slechts een paar cent waard is.

Wat is het proces waardoor Dogecoin wordt gemined?

Dogecoin wordt, net als andere bekende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, beveiligd via het proces dat bekend staat als mining. Er zijn tienduizenden computers over de hele wereld die strijden om Dogecoin te minen om de miljoenen nieuwe munten die elke dag aan de voorraad worden toegevoegd te distribueren. Terwijl ook netwerktransacties worden gevalideerd en verwerkt.

Tijdens de begindagen van het bestaan van Dogecoin kon elke machine worden gebruikt om DOGE te minen. Door de stijgende populariteit is de mijnbouwconcurrentie echter geïntensiveerd, waardoor het voor kleinschalige mijnwerkers moeilijker wordt om te concurreren met conventionele uitrusting. Mijnwerkers kunnen succesvol zijn in het verdienen van Doge met een krachtige grafische verwerkingseenheid; maar een krachtigere ASIC (Advanced Synthetic Intelligence Computer) zal vrijwel zeker nodig zijn om succesvol te minen.

Wie promoot Dogecoin?

In 2021 was deze MEME-coin getuige van een aanzienlijke prijsstijging, aangezien beroemdheden als Mark Cuban, Snoop Dogg en Elon Musk interesse toonden in de cryptocurrency en zijn toekomst. Volgens Musk zou “de leukste en meest amusante conclusie zijn dat dogecoin in de toekomst het geld van de aarde wordt”. Wat “de meest ironische uitkomst” zou zijn als de cryptocurrency de valuta van de wereld zou worden.

dogecoin

Wat is het beste handelsplatform om Dogecoin te kopen?

Je kunt meerdere platforms gebruiken om Dogecoin te kopen. Het is dus vooral aan jezelf welk platform het best bij jou past. Kijk in ons crypto kopen overzicht om te kijken welk platform het best bij jou past!

Analyse van de fundamenten van de Dogecoin-prijsvoorspelling

Het blijft zonder twijfel de meest populaire meme-munt in de cryptocurrency-gemeenschap. Met goedkeuringen van bekende mensen, waaronder Mark Cuban, Snoop Dog en Elon Musk, wordt verwacht dat de populariteit van deze cryptocurrency in het jaar 2020 naar nieuwe hoogten zal stijgen.

Het geld wordt grotendeels gebruikt als betalingsmogelijkheid vanwege de minimale transactiekosten die ermee gepaard gaan. Momenteel wordt DOGE door ongeveer 1900 winkels wereldwijd als betaalmiddel geaccepteerd. Een ander kenmerk dat het onderscheidt van de concurrentie, is de fooiservice, waarmee gebruikers op Reddit en Twitter het kunnen gebruiken om instantcadeaus naar andere gebruikers te sturen.

Ondanks deze toepassingen heeft Dogecoin echter niet veel nut. We denken dat de uitbreiding van deze valuta grotendeels afhankelijk zal zijn van het al dan niet kiezen van belangrijke persoonlijkheden om deze in de toekomst te blijven promoten. Een ander aspect is de Dogecoin-gemeenschap. Die volgens CoinMarketCap alleen al meer dan 4,5 miljoen volgers op Twitter en Reddit heeft.

Wat een hoopvolle ontwikkeling lijkt te zijn, is dat de Dogecoin Foundation heeft aangekondigd dat ze een strategie hebben om het nut van de token tegen 2022 te verbeteren. DOGE’s primaire doel is om het nuttiger te maken voor zijn gebruikers. Dat gaan ze doen door zich te concentreren op betalingen en het meer wijdverbreid te maken.

gerelateerde artikelen