Cardano ging niet van de grond na de Vasil-upgrade

Cardano ging niet van de grond na de Vasil-upgrade

Een van de dingen die velen voorspelden toen ze spraken over de aanstaande Cardano-upgrade, is dat het mainnet-token ADA in populariteit zou exploderen en dat de prijs omhoog zal schieten. Het eerste gebeurde, het tweede – niet echt. Het lijkt erop dat de markt niet klaar is om te investeren in projecten die concurreren met Ethereum tijdens een algemene neerwaartse trend.

Enige context voor optimistische voorspellingen

De Ethereum-fusie bleek een enorme verspilling van ieders tijd en aandacht. Het evenement moest meer nut opleveren en de intensiteit van de aandacht verhogen van investeerders die geld verstrekken voor zowel laag 1- als laag 2-netwerken. De fusie maakte de zaken echter aantoonbaar erger voor Ethereum, aangezien het meer dan 12% verloor in de komende zes uur nadat het evenement was afgesloten.

Het was een slecht teken, maar veel volgelingen van Cardano geloofden dat de ondergang van Ethereum ADA naar nieuwe hoogten zou stuwen. De Vasil-hardfork belooft meer schaalbaarheidsopties en hulpprogramma’s aan het mainnet toe te voegen, maar de TPS-verhoging lijkt erg klein te zijn en de mogelijkheid om meer transacties in een enkel blok te verpakken is niet zo opwindend voor mensen buiten de door technologie gecreëerde bubbel.

Desalniettemin helpt ”buzzing” op sociale media tokens meestal om hoger op de ranglijst te komen en meer investeerders aan te trekken vanwege het enorme aantal aandacht dat ze krijgen dankzij influencers. Deze keer gebeurde het niet. Cardano lijkt af te vlakken ondanks de introductie van nieuwe interessante functies en het streven naar de top.

Zal Cardano grip krijgen?

Een van de grootste vragen waar veel beleggers in geïnteresseerd zijn, is of Cardano op korte termijn kan leveren. Het antwoord lijkt “nee”. De currency deed het vrij slecht in de markt, ondanks enkele momenten van duidelijkheid en hoop.

Wat merkwaardiger is, is dat het aantal vermeldingen op sociale media en het zoekvolume op Google voor Cardano enorm is toegenomen, maar dat dit niet heeft geleid tot verbetering van de marktsituatie rond ADA. Het lijkt erop dat PoS niet zo hot is als veel mensen een maand geleden dachten.

Meer leren over crypto? Krijg voor € 49,95 toegang tot alle crypto cursussen.

gerelateerde artikelen