Braziliaanse Senaat kondigt nieuwe Bitcoin-wet in Brazilië aan.

Bitcoin wet Brazilië

De Bitcoin wet Brazilië stelt de president van Brazilië in staat om een toezichthouders aan te wijzen om toezicht te houden op de cryptomarkt. Dit wetvoorstel zal naar verwachting het eerste halfjaar van dit jaar goedgekeurd worden.

De Bitcoin wet Brazilië, waarover sinds 2015 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers wordt gedebatteerd, is in de eerste beraadslaging goedgekeurd. De Senaat heeft het bij een ander op crypto gericht wetsvoorstel gevoegd , dat al is goedgekeurd door de Commissie Economische Zaken van de Senaat.

Senator Irajá Abreu en plaatsvervangend Aureo Ribeiro stellen een uniforme tekst van het wetvoorstel op dat naar de volgende stemming van de Senaat zal worden gestuurd.

“Ik doe alles in contact met de rapporteur van de Kamer, die zeer goed werk heeft geleverd. Het technische team van de Centrale Bank is ook zeer behulpzaam geweest. De teksten lijken op elkaar en zijn samengevoegd tot één”, zei senator Irajá.

“Door de projecten samen te voegen, hebben we de goedkeuring van deze cryptocurrency-mijlpaal versneld. Er is een marktvraag naar een veiliger ondernemingsklimaat en de noodzaak van strafrechtelijke classificatie om fraude te voorkomen, naast het aanpassen van Brazilië aan internationale overeenkomsten.”

Bitcoin word geen wettig betaalmiddel in Brazilië

Met dit wet voorstel zal Bitcoin geen wettig betaalmiddel worden. Dit zagen we laatst wel gebeuren in El Salvador. De wet Stelt namelijk de president instaat om federale entiteiten aan te wijzen die verantwoordelijk zijn voor het vaststellen van regels voor cryptocurrencies. De president zou ofwel een nieuwe toezichhouder creëren of deze functie delegeren aan de Securities and Exchange Commision (CVM) of aan de Centrale Bank van Brazilië (BC).

De toezichthouder zal verantwoordelijk zijn voor het definiëren van marktrichtlijnen en het vaststellen van normen in overeenstemmingen met internationale normen. Dit om het witwassen van geld en het verbergen van activa te voorkomen.

Ook komen er mogelijke gevangenis straffen kijken bij het wet voorstel. Zo kan je een gevangenisstraf oplopen van zo’n vier tot acht jaar. Daarnaast kan je ook een boete ontvangen voor het frauderen bij het aanbieden van virtuele activa.

Een andere reden voor het wet voorstel is het lokken van crypto miners. Dit omdat het de invoer van ASIC’s vrij stelt van belasting. Echter zal dit niet genoeg kunnen zijn om crypto miners naar Brazilië te lokken. Brazilië heeft namelijk de hoogste energietarieven van Zuid-Amerika. Zo zijn ze ongeveer 5 keer hoger dan in de landen als Paraguay en Venezuela.

Handel jij in Bitcoin? Waarom wel en waarom niet? Deel jou kennis over Bitcoin in ons Bitcoin forum.

gerelateerde artikelen