Bitcoin zou nog verder kunnen dalen naar een dieptepunt van $ 13.000

bitcoin dieptepunt 13.000

Bitcoin zou nog wel is veder kunnen dalen. Dit voorspelt een strateeg, die waarschuwt dat ’s werelds beste cryptocurrency waarschijnlijk zo laag als $ 13.000 zal dalen. Een daling van bijna 40% ten opzichte van het huidige niveau.

“We zouden dit soort cryptocurrencies nog steeds in deze omgeving verkopen”, vertelde Ian Harnett, mede-oprichter en chief investment officer van Absolute Strategy Research, dinsdag aan CNBC’s “Squawk Box Europe”.

“Het is echt een liquiditeitsspel. Wat we hebben gevonden, is dat het geen valuta is, noch een handelsartikel en zeker geen waardeopslag.”

Harnett verklaarde zijn bearish call en zei dat eerdere crypto-rally’s laten zien dat bitcoin de neiging heeft om ongeveer 80% te dalen ten opzichte van de hoogste punten ooit. In 2018 kelderde de cryptocurrency bijvoorbeeld bijna naar de $ 3.000 na een piek van bijna $ 20.000 eind 2017 te hebben bereikt.

Zo’n daling in 2022 “zou je terugbrengen naar ongeveer $ 13.000”, een “belangrijk ondersteuningsgebied” voor het token, zegt Harnett. Bitcoin steeg naar een recordhoogte van bijna $ 69.000 op het hoogtepunt van de crypto-razernij van 2021.

“In een wereld waar liquiditeit overvloedig is, doen de bitcoins van deze wereld het goed”, zei Harnett. “Als die liquiditeit wordt weggenomen, en dat doen de centrale banken op dit moment, dan zie je die markten onder extreme druk komen te staan.”

Cryptowereld worstelt met rentetarieven

De cryptowereld staat op scherp nu beleggers worstelen met de impact van hogere rentetarieven op activa die floreerden in een tijdperk van ultrasoepel monetair beleid.

Vorige week verhoogde de Federal Reserve haar benchmark debetrente met 75 basispunten, de grootste verhoging sinds 1994. Het besluit van de Fed werd gevolgd door soortgelijke stappen van de Bank of England en de Zwitserse Nationale Bank.

Dat heeft zijn tol geëist van digitale activa. De gecombineerde waarde van alle cryptocurrencies is de afgelopen twee weken met meer dan $ 350 miljard gedaald. Bitcoin handelde dinsdag tegen een prijs van $20.010, een daling van 5% in de afgelopen 24 uur. De nummer 1 cryptovaluta heeft tot nu toe meer dan de helft van zijn waarde verloren.

De cryptomarkt bevond zich al op wankele grond vóór de renteverhoging van de Fed vorige week, met handelaren die in de war waren door de ineenstorting van $ 60 miljard van de populaire stablecoin terraUSD en zijn zuster token luna.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, heeft de waardedaling van een derivaat dat ontworpen is om één-op-één inwisselbaar te zijn voor ether de financiële problemen verergerd bij grote spelers in de sector zoals Celsius en Three Arrows Capital.

Meer leren over crypto?

Wil je meer leren over crypto? Bekijk onze trainingspagina, word lid en krijg toegang tot heel veel crypto trainingen en cursussen.

gerelateerde artikelen