Bitcoin vertoont tekenen van dieptepunt na 9 weken van verlies

bitcoin daalt

De prijs van bitcoin van $ 29.500 fungeert als een belangrijke ondersteuning voor ‘s werelds grootste cryptocurrency.

Bitcoin is voor het eerst in zijn geschiedenis negen opeenvolgende weken gedaald. Van het niveau van $ 48.160 eind maart tot het slot van vorige week op $ 29.600. De daling kwam samen met zorgen over inflatie in de bredere economie, een verschuiving van risicovolle activa en systeemrisico vanuit de crypto-industrie.

Prijsgrafieken laten zien dat Bitcoin een sterke steun kreeg op de $ 29.000, een niveau dat de afgelopen weken verschillende keren is getest. Als de koers onder dit niveau komt zou dat kunnen betekenen dat de cryptocurrency zou kunnen dalen tot $ 20.000. De weerstand op $30.500 blijft echter bestaan, en een dagelijkse slot koers boven dat niveau zou sterke tekenen van herstel vertonen.

De metingen van de Relative Strength Index ( RSI )(een hulpmiddel dat door handelaren wordt gebruikt om de omvang van de prijsbeweging van een actief te berekenen) zijn gedaald tot bijna 30. Dat wijst op tekenen van een dieptepunt. Kopers op korte termijn zouden kunnen bijdragen aan het momentum van deze week. Sentimentgegevens van vorige week suggereren al dat de markt de komende weken naar hogere prijzen kan afstevenen.

Bitcoin lijkt nog steeds in een dalende trend te zitten. Hoelang zal dit aanhouden en komt de Bitcoin er weer bovenop? Laat het weten in het Bitcoin forum.

gerelateerde artikelen