Bitcoin pauzeert dalende reeks, maar de trend is nog steeds niet bullish

Bitcoin pauzeert dalende reeks, maar de trend is nog steeds niet bullish

De prijs van Bitcoin ( BTC ) steeg donderdag met 0,3%, waarmee een einde kwam aan een reeks van vier opeenvolgende negatieve dagen. Het gemiddelde handelsvolume was hoger dan normaal. De koersen daalden aanvankelijk met 0,5% toen de Amerikaanse aandelenmarkten in New York om 9.30 uur ET opengingen.
De prijs van Ether ( ETH ) steeg met 1,5% als de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, en presteerde beter dan bitcoin.

In macro-economisch nieuws dienden 250.000 Amerikanen aanvankelijke werkloosheidsclaims in voor de week die eindigde op 13 augustus. Dit voldeed aan de verwachtingen van 265.000. Het vierweekse gemiddelde van de aanvankelijke aanvragen voor werkloosheid daalde met 2% tot 246.750. Wat onder de prognoses van 257.000 werkloze aanvragen bleef. De onverwacht sterke banencijfers bieden het laatste bewijs dat de Amerikaanse economie sterk blijft, ook al laten andere indicatoren zien dat de groei vertraagt. 

In lijn met het positieve economische nieuws waren de traditionele markten hoger, waarbij de technologiezware Nasdaq-index 0,4% steeg en de Dow Jones Industrial Average (DJIA) en S&P 500 respectievelijk 0,03% en 0,3% stegen.

In grondstoffen steeg de prijs van ruwe olie met 2%, terwijl die van aardgas met 0,1% daalde. Goud, de traditionele veilige haven, is onlangs met 0,2% in prijs gedaald. Koper, vaak “Dr. Koper” vanwege zijn correlatie met de algehele gezondheid van de economie, steeg met 1,8%

BTC beweegt rond een hoog volume knooppunt

De huidige prijs van BTC beweegt zich rond een hoog volume knooppunt bij het plotten van prijzen tegen de Volume at Price (VAP) -indicator. Een “knooppunt” verwijst naar een cluster van volume rond een prijsniveau. Met de VAP kunnen gebruikers de gebieden bekijken waar de prijzen gedurende een bepaalde periode het meest zijn voorgekomen. Knooppunten met groot volume geven gebieden aan waar wijdverbreide overeenstemming is. Knooppunten met een laag volume illustreren daarentegen gebieden waar transacties minder snel plaatsvinden. De VAP wordt op dezelfde manier gebruikt als het Visible Range Volume Profile (VRVP).

Nodes met een hoog volume kunnen ook gebieden markeren waar prijzen geneigd zijn om gedurende langere perioden te blijven, wat resulteert in weinig algemene prijsbewegingen. Ze kunnen aangeven dat BTC in de nabije toekomst plat zal handelen.

Wil jij meer leren over crypto? Bekijk de crypto cursussen en verbreed je kennis over crypto.

gerelateerde artikelen