Bitcoin daalt verder naarmate correlatie met aandelen stijgt

bitcoin daalt

De Bitcoin daalt veder, maandag dook de prijs onder de $ 40.000. Ook de aandelen leken veder te dalen. Beleggers lijken hun blootstelling aan speculatieve activa, waaronder aandelen en crypto’s, te verminderen vanwege zorgen over inflatie en tragere economische groei.

Goud, een traditionele veilige haven, handelde maandag hoger, terwijl de CBOE Volatility Index (VIX) van de Chicago Board Options Exchange, een maatstaf voor de volatiliteitsverwachting van de aandelenmarkt op basis van S&P 500-indexopties, boven de 20 steeg, vergelijkbaar met wat er gebeurde in begin februari. Dat duidt op onzekerheid bij beleggers.

Op cryptomarkten presteerden de meeste alternatieve cryptocurrencies (altcoins) maandag slechter dan bitcoin. Ether ( ETH ) daalde de afgelopen 24 uur met 8%, vergeleken met een daling van 16% in THORChain’s RUNE-token en een daling van 6% in BTC in dezelfde periode.

Voorlopig suggereren technische indicatoren een lagere ondersteuning van $ 37.500 en $ 40.000 zou de neerwaartse beweging van BTC kunnen stabiliseren.

Bitcoin daalt, maar nog geen capitulatie

De terugval van Bitcoin tot onder de $43.000 leidde dit weekend tot een golf van lange liquidaties.

Liquidaties vinden plaats wanneer een beurs de hefboompositie van een handelaar met geweld sluit als veiligheidsmechanisme vanwege een gedeeltelijk of volledig verlies van de initiële marge van de handelaar. In dit geval worden handelaren die lang bitcoin hadden uit hun posities gedwongen als prijsdalingen, wat de dalingen op de spotmarkt kan versnellen.

Toch zijn de langdurige liquidaties van de afgelopen weken niet tot het uiterste gegaan, zeker niet in vergelijking met begin maart. Dat zou kunnen wijzen op verdere verkoopdruk totdat BTC een meer beslissende neerwaartse beweging ervaart met een hoog handelsvolume, wat typisch wijst op capitulatie onder shorttraders.

Stijgende correlatie

Ondanks crypto-specifieke gebeurtenissen, zoals de accumulatie van 40.000 BTC door The Luna Foundation Guard (LFG), heeft bitcoin het afgelopen jaar de bewegingen in aandelen grotendeels gevolgd. Hoewel de correlatie nog steeds relatief laag is, is deze hoog gebleven sinds de pandemie-geïnduceerde uitverkoop van speculatieve activa in 2020.

Is dit het moment om in te stappen in Bitcoin? Laat het weten in ons Bitcoin forum.

gerelateerde artikelen